Требиње: Гради се велика обилазница око града

Agencije
Требиње: Гради се велика обилазница око града

ТРЕБИЊЕ - На подручју Требиња у току су радови на источној обилазници и упоредо на дијелу будуће западне обилазнице која представља спојну саобаћајницу магистралних путева од Требиња према Мостару и од Требиња према Дубровнику, рекао је Срни начелник градског Одјељења за просторно уређење и урбанизам Марко Рикало.

- Већ су у току радови на изградњи ове западне обилазнице, односно на првој фази дужине 5,5 километара са два кружна тока", навео је Рикало.

Он је рекао да ће прва фаза коштати око осам милиона марака док ће друга бити скупља због изградње моста преко ријеке Требишњице.

- Извођач радова су `Херцеговина путеви`, а инвеститор `Путеви Републике Српске`. Град Требиње је преузео обавезу израде пројектне документације и финансирамо експропријацију - навео је Рикало.

Рикало је додао да очекује да ће комплетан пројекат западне обилазнице бити реализован у наредне четири године.

- Отприлике 2024-2025. године имаћемо у потпуности комплетирану западну обилазницу и сигуран сам прву фазу источне обилазнице, односно да ћемо имати завршено дионицу Алексина Међа - Петрина - Бањевци и наравно мост који финансирају `Хидроелектране на Требишњици` и за који је већ потписан уговор - истакао је Рикало.

Он је подсјетио да изградња источне обилазнице кошта око 25 милиона КМ.
Рикало је навео да ће изградња ове двије обилазнице смањити све веће саобраћајне гужве у центру Требиња.

- То ће у потпуности измјестити тешки саобраћај из града, такође и транзитни, тако да ће то омогућити урбанистима да планирају поплочавање неких улица и претварање у пјешачке зоне - рекао је Рикало.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана