Требињe: Глумица избачена, катанац на биоскоп

Александра Маџар
Требињe: Глумица избачена, катанац на биоскоп

Требиње - Глумица Марија Ђајић затражила је од градоначелника Требиња Славка Вучуревића помоћ у акцији сређивања љетњег биоскопа у Старом граду, али је умјесто подршке наишла на вику и на крају избачена из његовог кабинета.

Вучуревић је примио младу глумицу у кабинету, али јој је већ послије пет минута отворио врата и показао да изађе. Касније је на капију дворишта љетњег биоскопа, које је запуштено већ 27 година, стављен катанац.

- Објашњавала сам му како сам и због чега организовала акцију и да бих вољела да у томе нисам сама, због чега сам тражила разговор с њим. Објаснила сам му колико је акција позитивно одјекнула и колико је људи учествовало. Рекла сам да постоји још доста ствари у вези с којим сам у недоумици, као што је мањак стручних лица за тло, али да ме, прије свега, занима његово мишљење о акцији - каже Ђајићева која је са групом грађана чистила дио по дио овог простора.

Градоначелник је, каже она, док је причала листао неке папире. Потом је рекао да је расписан конкурс за архитекте како би било пронађено најбоље рјешење за простор љетње позорнице, као и археолошко истраживање простора који се налази испод тог локалитета.

- Када сам рекла да га то нисам питала и да желим да наставим акцију, он је рекао да изађем напоље. Замолила сам га да ме саслуша, али је на то викнуо да изађем напоље. Почео је да виче, устао и отворио ми врата. Прошла сам кроз та врата и више се ту нећу враћати - рекла је Ђајићева.

Вучуревић није желио да коментарише дешавања на састанку са Ђајићевом.

- Ма каква Марија Ђајић, какав "Глас Српске", не интересују ме те издајничке новине - рекао је Вучуревић.

Око 14 часова на капији љетње сцене појавили су се катанци чиме је онемогућен улаз људима који већ данима чисте локацију.

Акција не престаје

Марија Ђајић каже да ће истрајати у намјери да уреде љетњи биоскоп.

- Нећемо одустати иако немамо подршку Градске управе. Многи људи су нам се јављали за помоћ и надам се да ћемо наставити са радом - нагласила је Ђајићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана