Требиње европски град спорта за 2025. годину

Срна
Требиње европски град спорта за 2025. годину

ТРЕБИЊЕ - У Требињу је вечерас организован пригодан програм у којем је учествовало више стотина младих требињских спортиста поводом проглашења Требиња за Европски град спорта за 2025. годину.

Градоначелник Мирко Ћурић рекао је новинарима да је проглашење Требиња за европски град спорта за 2025. годину значајно за град и захвалио тренутној и претходној генерацији спортиста.

"Кад је комисија дошла да анализира све што је било у претходном периоду, били смо поносни на све резултате. Стекли смо утисак да су били одушевљени", истакао је Ћурић.

Он је навео да је у припреми документација јавног позива за нову спортску инфраструктуру која треба да се гради у Требињу, те захвалио "Електропривреди Републике Српске", која је дозначила 2,5 милиона КМ за улагање у нову спортску инфраструктуру.

Начелник градског Одјељења за културу Слађана Скочајић навела је да је Европска асоцијација за промоцију и развој спорта имала строге критеријуме кад је ријеч о избору.

"Бодована је инфраструктура која је лијепо развијена. Богати смо инфраструктурно, а најважније имамо кадар и спортске клубове. Пресудно је што имамо Школу спорта, што веома много дјеце учествује у спорту", истакла је Скочајићева.

Она је нагласила да се у основној школи 70 одсто дјеце бави спортом, од којих више од 40 одсто дјевојака, што Европа посебно вреднује, те истакла да је важно да у спортским клубовима постоји подмлатак, а сваки клуб своју школу спорта.

Скочајићева је захвалила спортским клубовима и тиму Градске управе Требиње који су учествовали у припреми и реализацији овог значајног пројекта.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана