Tребиње без основа тужио Леотар и Бобар банку

А. Ј.
Tребиње без основа тужио Леотар и Бобар банку

Требиње - Окружни привредни суд у Требињу одбацио је тужбу града Требиња против Фудбалског клуба Леотар и Бобар банке, јер према земљишним књигама није власник стадиона “Полице” и нема основа за тужбу.

Судија Окружног привредног суда Требиње Смаил Беговић истакао је да град Требиње нема никаквих уписаних овлашћења у земљишним књигама и да због тога нису ни могли тужити клуб и банку.

- РС је власник стадиона и она може поднијети тужбу, а стадион не може отићи у стечајну масу Бобар банке док траје поступак - појаснио је Беговић.

Бобар банка и Леотар су реализовали три кредитна аранжмана. Требињски клуб је вратио два кредита, што није био случај и са посљедњим у износу од 310.000 КМ због чега је Бобар банка блокирала његов рачун. Проблем је продубљен након што је у Бобар банци покренут поступак ликвидације.

Стечајни управник Бобар банке Миле Максимовић раније је изјавио да су спремни да повуку блокаду рачуна до 31. октобра ове године под условом да клуб до тог датума уплати комплетан дуг, а да гаранцију за то да Скупштина града Требиња. У супротном, клуб долази пред стечај, а стадион “Полице” у ликвидациону масу Бобар банке. Леотар је упутио Републичкој управи за геодетске и имовинско-правне послове захтјев за конверзију власништва над стадионом “Полице” како би могли подићи кредит и спасти се од стечаја.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана