Требињци прије из изолације него до резултата теста

Милијана Латиновић
Требињци прије из изолације него до резултата теста

ТРЕБИЊЕ - Скоро 100 Требињаца већ данима чека резултате тестирања на вирус корона, а по свему судећи многи ће из изолације изаћи прије него добију резултат PCR теста.

Директор  требињског Дома здравља Маја Мићуновић рекла је за "Глас Српске" да је епидемиолошка ситуација у овом граду у јануару драстично погоршана, те да су имали у просјеку 95 одсто позитивних од укупног броја тестираних.

- У посљедњих 14 дана у нашим АРИ амбулантама преглeдано је око 1.000 пацијената. Узорке за PCR тестирање од почетка пандемије слали смо у Фочу, међутим прошле седмице колeге из тамошње лабораторије су се разбољеле и није имао ко да ради због чега смо тестове морали слати у Институт за јавно здравство РС у Бањалуку. Вјерујем да су лабораторије у Бањалуци претрпане и да без обзира на то што колеге дају све од себе, не стижу да нам пошаљу резултате у краћем року - рекла је Мићуновићева.

Нагласила је да су тестови из Источне Херцеговине претрпали бањалучке лабораторије.

- Од јутрос поново ради лабораторија у Фочи и тамо смо већ послали 63 узорка. Иако се чека на резултате тестова, пацијенти нису препуштени сами себи. Изолација ће им проћи, али без обзира на тест љекари препознају симптоме и дају им адекватну терапију - истакла је Мићуновићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана