Традиционално дружење у Масловарама окупило 400 ловаца

Срна
Традиционално дружење у Масловарама окупило 400 ловаца

КОТОР ВАРОШ - Традиционална ловачка вечера у Масловарама код Котор Вароша ове године окупила је око 400 ловаца, а међу њима је за најуспјешнијег у прошлој ловној сезони изабран Младен Гаврић.

Гаврић је дугогодишњи члан Ловачког удружења "Јеловка" из мјесне заједнице Масловаре, које је синоћ организовало ловачку вечеру.

Награђени су и заслужни ловци Златко Јотановић, Станко Жупљанин, Мићо Петровић и Јеленко Петрушић, као и најбоља ловачка секција "Липље" и ловна група "Брзи" Масловаре.

Највише признање удружења - златну плакету добио је секретар Ловачког савеза Републике Српске Живојин Лазић.

Посебно признање је уручено Пани Гаврићу, предједнику бањалучког регионалног савјета Ловачког савеза Републике Српске.

Предсједник "Јеловке" Слободан Жупљанин одао је признање свима који су у протеклих 30 година допринијели развоју удружења за које је рекао да обавља значајну и одговорну функцију.

Он је истакао да су прошлогодишње активности биле усмјерене на узгој и заштиту дивљачи, те је тренутно стање на ловишту добро и референтан је број дивљачи.

- У сарадњи са Ловачким савезом Републике Српске протеклог викенда организовали смо изузетно успјешан Дамски лов, а у новембру ћемо на достојанствен начин обиљежити 30 година постојања удружења - рекао је Жупљанин.
Он је додао да је посебно поносан на велики број младих који исказују интерес за природу и лов, као и на чињеницу да је све већи број женске популације укључен у рад Ловачког удружења "Јеловка".

Лазић, награђени секретар Ловачког савеза Републике Српске Живојин Лазић, рекао је да је "Јеловка" једно од најорганизованијих удружења у Српској и да је многима узор по начину организовања.

Он је у име Ловачког савеза обећао да ћемо у значајној мјери подржати рад овог удружења, поготово обиљежавање јубилеја 30 година постојања.

Лазић је напоменуо и да су чланови "Јеловке" најбројнији у свечаном дефилеу на обиљежавању 9. јануара – Дана Републике Српске.

У забавном дијелу програма наступили су чланови фолклорне секције Културно-умјетничког друштва "Брио-Рудар" Масловаре.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана