Топли радијатори у Бијељини упркос дуговима

Љ. А.
Топли радијатори у Бијељини упркос дуговима

БИЈЕЉИНА - “Градску топлану” у Бијељини мучи низ проблема, од великих потраживања од корисника до дотрајале мреже, али како тврди руководство, то неће утицати на почетак сезоне гријања у Семберији.

Радници који нису примили три плате размишљали су и о протесту, али су одустали, након што су добили обећање да ће им дуговања бити исплаћена до краја октобра.

- Јулска плата ће бити исплаћена до 15. октобра, августовска до 22. октобра, а септембарска до краја овог мјесеца. Ја сам радницима дао то обећање након разговора са градоначелником Бијељине. Они су то прихватили са задовољством, тако да се посао одвија несметано у предузећу - каже Раде Хаџи Стевић, који је недавно именован на функцију директора Топлане. Због недостатка средстава и великих дуговања корисника, у “Топлани” годинама нису у могућности да обнове дотрајалу мрежу.

- Велики дуг значајно оптерећује рад овог предузећа и то је познато већ дужи низ година. Међутим, морамо се борити и тражити рјешења - наводи Стевић. Како тврди, ови проблеми неће утицати на почетак сезоне гријања.

- Планирамо да овогодишњу сезону гријања почнемо вечерас, дакле мало раније од првобитног планираног почетка 15. октобра - каже Стевић додавши да је енергент обезбијеђен. Топлана утроши око 4.000 тона угља током сезоне. Сезона гријања траје до 15. априла, а у случају потребе се продужава.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана