Топли оброк мути воду у Бобасу

В. К.
Топли оброк мути воду у Бобасу

Котор Варош - Радници комуналног предузећа "Бобас" из Котор Вароша већ пола године не примају накнаду за топли оброк, а 90 одсто их бојкотује обезбијеђену кетеринг исхрану, истакнуто је у петак на састанку управе и Надзорног одбора, којем је присуствовао и дио запослених.

Састанак је одржан на иницијативу представника малих акционара и члана Надзорног одбора Предрага Тешића да би били размотрени проблеми радника. Тешић је предложио да с циљем превазилажења проблема буде усвојен закључак да радницима који раде на терену буде исплаћиван топли оброк у новцу, а да запослени који раде у канцеларијама наставе да користе кетеринг услугу до јула, када истиче уговор са добављачем хране. Тај приједлог је одбио вршилац дужности директора "Бобаса" Горан Кушљић и истакао да би таква одлука била незаконита.

- Нико није имао валидан одговор на питање зашто би то било незаконито и како је законита садашња ситуација да радници не примају новац за топли оброк, а не користе кетеринг услуге и на тај начин предузеће остварује екстрапрофит - истакао је Тешић.

На састанку су малобројни присутни радници изнијели и тврдње да је предузеће дошло у финансијске проблеме због прекомјерног запошљавања нових радника. Састанак је окончан без закључака и биће настављен 28. јануара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана