Томаш: Влада одобрила 800.000 км за градњу раскрснице у Прњавору

Срна
Томаш: Влада одобрила 800.000 км за градњу раскрснице у Прњавору

ПРЊАВОР - Влада Републике Српске одобрила је данас 800.000 КМ Прњавору за изградњу кружне раскрснице на излазу са ауто-пута "9. јануар" која ће обухватити и прикључне путеве за пословну зону "Вијака" и спортски центар, рекао је начелник општине Дарко Томаш.

Томаш је навео да су то средства која ће бити дозначена у оквиру одлуке која је данас усвојена о додјели новчане подршке локалним заједницама у Српској.

Он је истакао да је укупна инвестиција овог пројекта око 1.600.000 КМ и да, поред новца који је Влада одобрила за кандидовани пројекта, очекује и подршку предузећа "Аутопутеви Српске" и "Путеви Републике Српске" јер је то њихова инфраструктура.

Он је додао да је општина раније израдила пројектну документацију за кружну раскрсницу и да се у наредним данима очекује да добије сагласности предузећа "Путеви Републике Српске", јер се раскрсница налази на магистралном, односно регионалном путу.

Након што добије потврду о испуњавању урбанистичко-техничких услова, биће расписан тендер за градњу, а почетак радова се очекује идуће године.

"Очекујемо да до краја године добијемо средства од жЛутрије Републике Српскеж од 1.200.000 КМ које намјеравамо кандидовати за изградњу Спортске дворане у комплексу на Вијаци, што је још један од важнијих разлога зашто је изградња раскрснице на излазу са ауто-пута приоритет" , рекао је Томаш на конференцији за новинаре.

Он је захвалио Влади Републике Српске и предсједнику Српске за огромну подршку коју пружају овој локалној заједници.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана