Томаш: У наредне четири године 549.140 КМ за помоћ старим лицима

Срна
Foto: Срна

ПРЊАВОР - Пројекат "Старење и здравље", који ће у наредне четири године бити реализован на подручју општине Прњавор и за који ће бити издвојено 549.140 КМ, има људску и економску димензију и у потпуности је оправдан, рекао је начелник општине Прњавор Дарко Томаш.

Томаш је рекао да је данашње потписивање уговора у Тузли о реализацији овог пројекта са представницима Швајцарског Црвеног крста и Општинске организације Црвеног крста Прњавор додатни подстицај за побољшања у овој области.

"Циљ је да се број старих особа којима ће бити пружена помоћ и њега код куће са тренутних 10 повећа на 80 корисника", рекао је Томаш.

Он је подсјетио да општина Прњавор сличан пројекат спроводи од 2007. године, али са знатно скромнијим средствима, саопштено је из ове општине.

Директор Координационе канцеларије Швајцарског Црвеног крста у БиХ Михела Хинић подсјетила је да је до сада већ неколико локалних заједница у БиХ спровело исти пројекат.

"Данас су потписани споразуми са општинама Прњавор, Жепче, Фоча и Калесија", рекал је Хинићева.

У наредне четири године општина Прњавор ће за пројекат "Старење и здравље" издвојити 149.000 КМ, швајцарски Црвени крст 205.740 КМ, док ће крајњи корисници током трајања пројекта учествовати са 194.400 КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана