Томаш: Општина обезбјеђује књиге за 1.268 основаца

СРНА
Foto: Aгенције

ПРЊАВОР- Начелник општине Прњавор Дарко Томаш најавио је данас да ће та локална заједница набавити уџбенике за наредну школску годину за 1.268 ученика основних школа.

Ријеч је о ученицима који нису обухваћени набавком књига коју реализују Министарство просвјете и културе Републике Српске и Министарство породице, омладине и спорта.

Томаш је, након састанка са директорима основних школа, изјавио да је у овогодишњем општинском буџету за ту намјену предвиђено 200.000 КМ, али да ће бити потребно издвојити додатна средства због поскупљења књига.

Он је рекао да ће општина спровести процедуру јавне набавке уџбеника, а школе дистрибуцију.

"Већ смо контактирали Завод за уџбенике и наставна средства Републике Српске и добили информацију да је дошло до повећања цијена за више од 30 одсто у односу на прошлу годину. Према ранијој рачуници, требало је да издвојимо око 203.000 КМ, а сада ће бити потребно 268.000 КМ, али ћемо изнаћи додатна средства и ријешити овај проблем", навео је Томаш.

Директор Основне школе "Бранко Ћопић" Јасмина Малешевић похвалила је потез општине да се свим основцима обезбиједе бесплатни уџбеници и тако помогне родитељима.

"Двије године пандемије одузеле су много од образовања и свакодневног живота, књиге су поскупјеле и ово ће сигурно олакшати родитељима да своје ђаке, основце спреме у школу", оцијенила је Малешевићева

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана