Томаш: Буџетски приход за април мањи за 350.000 КМ

ГС
Томаш: Буџетски приход за април мањи за 350.000 КМ

ПРЊАВОР - Начелник општине Прњавор Дарко Томаш рекао је да је због проблема које је изазвала појава вируса корона приход у локалном буџету у априлу мањи за 350.000 КМ у односу на исти период прошле године.

Томаш је указао и на податак да трошкови локалне заједнице на спровођењу прописаних мјера на сузбијању болести тренутно износе око 50.000 КМ и да у овај износ нису урачунати трошкови карантина. "Све информације о трошковима, као и све донације које су добили општина, Дом здравља и Црвени крст биће јавно објављене након смиривања епидемиолошке ситуације" , рекао је Томаш на данашњој конференцији за новинаре .

Он је истакао да ће привредни субјекти којима је рад потпуно обустављен за вријеме борбе против вируса корона бити ослобођени обавеза које имају према општини и то за период обуставе рада, док ће привредницима који су пословали са смањеним обимом рада обавезе бити умањене.

Он је навео и да ће бити расписан јавни позив за субвенционисање дијела обавеза по основу комуналне таксе за фирме и закупа јавних површина, док ће комунална накнада бити умањена за период у коме је рад био обустављен.

Привредним субјектима упућен је позив да у наредних седам дана путем апликације која се налази на званичној интернет страници Општинске управе доставе податке о утицају вируса корона на њихово пословање како би се процијенило тренутно стање и дефинисали приједлози мјера подршке привреди.

Упитник је могуће попунити и физички, а образац упитника се може добити у шалтер-сали Општинске управе општине Прњавор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана