Томаш: Будуће генерације ће научити чувати успомену на најхрабрије јунаке

И. Винчић
Foto: Друштвене мреже

ПРЊАВОР- Дан бораца обиљежен је у Прњавору, а том приликом градоначелник најмлађег града Српске Дарко Томаш навео је да ће и будуће генерације научити чувати успомену на најхрабрије јунаке који су своје животе уградили у темеље јединствене и слободне Републике Српске.

„Дан бораца је прилика, да се са поштовањем и захвалношћу присјетимо свих храбрих и часних припадника Војске Републике Српске који дали свој допринос стварању и очувању Републике Српске“ навео је први човјек Прњавора.

Додао је да посебну захвалност дугујемо борцима који су дали своје животе или дијелове тијела за одбрану наше домовине, а њихова славна и поштена борба се никада неће заборавити.

„Будуће генерације ће научити чувати успомену на најхрабрије јунаке“ нагласио је Томаш.

Предсједник градске Борачке организације Прњавор Перица Ђумић рекао је данас на Вучијаку да су борци из Прњавора у протеклом одбрамбено–отаџбинском рату као припадници бројних јединица прошли сва ратишта и да се ни због чега не стиде свог ратног пута.

Обиљежавању Дана бораца  присуствовао и предсједник Скупштине града Жељко Симић који је нагласио да је Прњавор у стварању и очувању Републике Српске дао велики допринос, као и да градска управа у мирнодопским условима има одличну сарадњу са свим организацијама и удружењима проистеклим из отаџбинског рата и да ће град увијек бити уз њих.

Дан бораца обиљежен је у Прњавору, полагањем вијенаца на гробове страдалих бораца и парастосом у спомен-храму Цара Лазара на Вучијаку.

Вијенци су положени и на гроб Вељка Миланковића, команданта јединице “Вукови са Вучијака”.

Чак 626 бораца из Прњавора дало је живот за одбрану Републике Српске. Борци из овог града учествовали су у најзначајнијим биткама, а међу првима који су стали на браник отаџбине била је јединица „Вукови са Вучијака“, славног командантна Вељка Миланковића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана