ТО Рибник употпунио туристички бренд: “Црна краљица” сласт за непца

А. Ј. Р.
ТО Рибник употпунио туристички бренд: “Црна краљица” сласт за непца

РИБНИК - У предивном амбијенту сеоског газдинства “Симетић” у Рибнику промовисан је јеловник “Црна краљица” што је након прошлогодишњег уређења стазе и постављања фото-рама на задивљујућем видиковцу “Окомољак” карика која заокружује понуду истоименог туристичког бренда у овој малој општини која обилује нестварним природним љепотама.

У Туристичкој организацији РС кажу да је мени “Црне краљице” рапсодија укуса јела и пића у којима ће засигурно уживати и највећи гурмани.

Туристи који посјете овај крај могу рачунати да ће им као аперитив бити послужен ликер од трњине, предјело је хладна плата са хељдином љевушом, хељдиним уштипцима и сиром са додатком бибера. Главно јело су котлић чорбе од три врсте дивљачи и ловачке шницле у сосу, док се као десерт служи колач са преливом од трњине.

Мени додатно употпуњује крафт пиво “Црна краљица” коју је Занатска пивара “Варцар” из Мркоњић Града осмислила баш за овај пројекат. 

- Све је то домаћа храна коју производе вриједни домаћини из Рибника. Туристичка организација општине Рибник створила је нови туристички производ и препознатљив бренд у туризму Српске. Тематска стаза “Црне краљице” оживљава легенду о Црној краљици која је том стазом бјежала од својих непријатеља. Дуга је 1,5 километара, гледа на кањон Сане, Призренску клисуру велике дубине из које допире хук ријеке - поручили су из ТОРС-а и позвали посјетиоце да искористе предстојећу јесен да прошетају стазом и уживају у рапсодији укуса.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана