Титула “хајдук-харамбаша Романије” Александру Крајишнику

Срна
Титула “хајдук-харамбаша Романије” Александру Крајишнику

СОКОЛАЦ- Александар Крајишник освојио је титулу “хајдук-харамбаше Романије” на “Романијском вишебоју” одржаном у оквиру обиљежавања Дана манастира Светог великомученика Георгија, речено је у Организационом одбору.

Такмичење, које је дио традиционалне манифестације “Теби горо Романијо”, одржано је у порти манастира на Равној Романији код Сокоца уз учешће такмичара из Сокоца, Пала и Источног Новог Сарајева.   

Такмичење за титулу “хајдук-харамбаша Романије” одржано је у пет витешких дисциплина - гађање из ваздушне пушке, скок удаљ и увис из мјеста, навлачење клипа и бацање камена с рамена, а титулу харамбаше понио је, као и прошле године, Александар Крајишник, коме је припала новчана награда од 500 КМ и кубура.

У трци на 400 метара учествовало је 14 такмичара из Сокоца, Пала и из Источног Новог Сарајева, а у мушкој конкуренцији најбољи су били Марко Мемедовић са Сокоца, Данило Вељовић са Пала и Миланко Крстајић са Сокоца.

У женској конкуренцији од 18 такмичарки у трци на 400 метара најбоље су биле Јана Јакшић са Сокоца, Наташа Мутабџија из Источног Сарајева и Емилија Радоњић са Сокоца.

За три првопласирана такмичара додијељене су новчане награде и пехари.

Организатор “Романијског вишебоја” је соколачко Планинарско друштво “Гласинац”. /

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана