Теслић: Прихваћен програм додјеле субвенција пословним субјектима

Срна
Теслић: Прихваћен програм додјеле субвенција пословним субјектима

ТЕСЛИЋ - Скупштина општине Теслић прихватила је данас Програм додјеле субвенција пословним субјектима погођеним епидемијом вируса корона и суфинансирања домаћих и међународних пројеката којима се подстиче економски раст и запошљавање.

Предсједник Клуба одборника СНСД-а Мишо Стојановић рекао је новинарима да је програм усвојен након амандманског дјеловања ове партије, с обзиром на то да су подстицајне одлуке раније усвојене.

Стојановић је осудио што су данашњу сједницу напустила три одборника СДС-а, али и замјеник начелника општине Милован Станковић и поједини начелници одјељења.

Осуда је стигла и од одборника СП-а Миодрага Цвијића, који је указао да се о појединим тачкама није могло расправљати будући да предлагач није био присутан, док је одборник ДЕМОС-а Маринко Ђукић нагласио да због разлике у ставовима не треба напуштати сједницу.

Одборници СДС-а напустили су сједницу Скупштине општине Теслић током расправе о извјештају о раду за прошлу годину локалног Дома здравља, којем је претходио вербални конфликт независног одборника Радислава Ђурића са предсједником Клуба одборника СДС-а Миланом Касаповићем.

Касаповић је тада најавио да одборници ове странке неће присуствовати сједницама локалног парламента у овом сазиву.

Ђурић је појаснио да је био изреволтиран објавом на званичном порталу теслићког СДС-а о пословању предузећа у власништву његовог покојног брата, за коју криви начелника општине Теслић Милана Миличевића и предсједника теслићког СДС-а Милана Касаповића.

Он је најавио да ће против одговорних покренути поступак код правосудних институција.

Одборници су током данашњег наставка 30. редовне сједнице Скупштине општине Теслић, која је трајала четири и по часа, усвојили преосталих 13 тачака дневног реда од укупно 33.

На сједници локалног парламента која је одржана 2. јуна одборници су усвојили шест тачака, на засједању 5. јуна осам тачака, а на сједници 11. јуна шест тачака.

Одборници су прихватили извјештаје о раду за прошлу годину јавних предузећа и институција локалног Дома здравља, Центра за социјални рад, Дјечијег вртића "Палчић", Народне библиотеке "Данило Киш", Туристичке организације, Спортског центра "Радолинка" и Културног центра, али нису комуналног предузећа "Рад".

Примљена је к знању информација о пословању Фонда за рјешавање стамбених питања борачких категорије општине Теслић за прошлу годину, као и о раду Службе за наплату паркинга.

Тачке о извјештајима о ефектима реализације мјера подстицаја привреди у 2019. години, те извршењу буџета за прва три мјесеца у текућој години повучене су са дневног реда јер извјестилац није био присутан на сједници парламента.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана