Теслић: Позив за једнократну помоћ родитељима дјеце у приватним вртићима

Срна
Foto: Архива

ТЕСЛИЋ - Општинска управа у Теслићу позива родитеље/старатеље дјеце која похађају приватне предшколске установе на подручју ове локалне заједнице да поднесу захтјев за једнократну новчану субвенцију у износу од 250 КМ.

Рок за подношење пријаве је до 15. децембра, саопштено је из Општинске управе Теслић. Да би остварили право на субвенцију дијете мора да борави у вртићу најмање три мјесеца. Детаљи о јавном позиву објављени су на званичној интернет страници општине Теслић.

Из Општинске управе Теслић раније је саопштено да је из локалног буџета за ову годину планирано око 100.000 КМ за подршку у раду четири приватна вртића у овој локалној заједници као и родитељима чија дјеца у њима бораве. Начелник општине Теслић Милан Миличевић након састанка са власницима приватних предшколских установа појаснио је да су цијене боравка дјеце у приватним вртићима веће него у јавном.

Начелник општинског Одјељења за финансије Деана Вуковић процијенила да ће на основу броја дјеце око 70.000 КМ до 80.000 КМ бити усмјерено за помоћ родитељима, а остатак приватним вртићима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана