Теслић: По 5.000 КМ за четири приватна вртића

Срна
Foto: Илустрација

ТЕСЛИЋ- Начелник општине Теслић Милан Миличевић данас је потписао уговоре о суфинансирању четири приватна вртића који ће из буџета добити по 5.000 КМ за реализацију капиталних активности, а сличне субвенције најавио је и за наредну годину.

Миличевић је уговоре потписао са представницима вртића "Нађа", "Коко", "Мали принц" и "Јежева кућица", речено је Срни из Општинске управе Теслић.

Начелник теслићког Одјељења за финансије Деана Вуковић каже да је општинским буџетом за приватне вртиће планиран износ од 100.000 КМ, и то 20.000 КМ за капиталне помоћи за спољно и унутрашње уређење објеката, а 80.000 КМ као директна субвенција родитељима.

"Сви родитељи чија дјеца похађају приватне вртиће имају право на једнократну новчану субвенцију од 250 КМ по дјетету", изјавила је Вуковићева, која је као услов навела да дјеца у вртићу минимално бораве три мјесеца.

Директор вртића "Јежева кућица" Даница Диамант каже да ће средства бити уложена за спољне радове и за набавку нових реквизита у дворишту.

Директор вртића "Мали принц" Санела Долић навела је да су средства намијењена за унутрашње радове, набавку инвентара за особље и 10 креветића за кориснике.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана