Теслић: Одржана “Конференција беба”

Срна
Теслић: Одржана “Конференција беба”

ТЕСЛИЋ - “Конференција беба” у Теслићу окупила је велики број учесника, а у “предсједништво беба” избрани су најмлађа беба Радослава Гојић и најстарија Николина Гачић, док је Никола Цвијетић беба са највише браће и сестара.

Један од организатора манифестације је Туристичка организација Теслића која је са спонзорима обезбиједила вриједне награде за најбоље такмичаре у неколико дисциплина.

Представник општинске Туристичке организације Данијел Петровић рекао је новинарима да је ова већ традиционална манифестација посвећена најмлађим суграђанима.

“Циљ нам је да се пошаље порука да бринемо о дјеци. Промовишемо породицу као стуб друштва и није згорег то стално понављати”, изјавио је Петровић.

Он је навео да “Конференцијом беба” почиње манифестација “Теслићко љето” која ће понудити бројне садржаје и трајаће до 22. августа.

У забавном дијелу програма малишане и њихове родитеље су забављала дјеца из теслићких обданишта са својим васпитачима.

Једанаеста “Конференција беба” одржана је у градском парку под покровитељством начелника општине Теслић Милана Миличевића који је рекао да је ова манифестација једна од активности подршке породице и пронаталитетне политике, које спроводи ова локална заједница.

Представник Удружења вишечланих породица “Четири плус” Јелена Родић указала је на значај који организовање оваквих манифестација пружа вишечланим породицама.

“Вишечлане породице нису социјални случајеви и ми не желимо социјалну помоћ. Желимо да остваримо одређене бенефите који нам по закону и природи припадају”, поручила је Родићева.

Она је истакла да вишечлана породица представља кућу пуну љубави.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана