Теслић: Одборници СДС-а напустили сједницу, неће да учествују у раду парламента

Srna
Теслић: Одборници СДС-а напустили сједницу, неће да учествују у раду парламента

ТЕСЛИЋ - Одборници СДС-а напустили су данас сједницу Скупштине општине Теслић током расправе о извјештају о раду за прошлу годину локалног Дома здравља и најавили неучествовање у даљем раду локалног парламента.

Напуштању одборника СДС-а претходио је вербални конфликт независног одборника Радислава Ђурића са предсједником Клуба одборника СДС-а Миланом Касаповићем, који је рекао новинарима да одборници ове странке неће присуствовати сједницама локалног парламента у овом сазиву.

Касаповић је истакао да се не бави спекулацијама ни писањима по интернет страницама, а која су била повод за иступ одборника Ђурића.

"Одборници СДС-а напуштају свако даље учествовање у раду Скупштине општине Теслић док траје мандат нашим одборницима. Били смо конкретни и вољни да не учествујемо у било каквим вербалним расправама, а скоро је дошло и до физичког напада", изјавио је Касаповић током паузе коју су захтијевали одборници СП-а.

Клуб одборник СДС-а броји пет чланова.

Предсједник Општинског одбора СНСД-а Драган Богданић, који наводи да је сам био предмет вербалних и физичких напада, рекао је да без обзира на емоције одборници СДС-а нису требали напустити сједницу, с обзиром на тежак положај у којем се налази ова локална заједница, чији је буџет празан, а извршење лоше и пред банкротом.

"Ја ћу са своје стране учинити све да утичем на одборнике Клуба СНСД-а да се врати дијалог и да се траже заједничка рјешења јер ово вријеме није за свађу", изјавио је Богданић.

Богданић је указао на потребу да се сазове неформални састанак предсједника политичких странака у овој локалној заједници, с обзиром на то да је дошло до дезинтеграције одређених политичких партија, те да се рјешења покушају наћи у сарадњи са институцијама на нивоу Републике Српске и БиХ.

"Очигледно, овдје је заглављена ситуација, нема сарадње, представници локалне заједнице крше све могуће законе законске процедуре. Немамо ми ништа од тога ако једног дана неко за то одговара. Ми, тренутно, имамо штету", изјавио је Богданић.

По окончању паузе, одборник СП-а Добрила Дринић Малић позвала је одборнике да се расправа врати у нормалне токове.

Након гласања одборници су прихватили извјештај о раду за прошлу годину локалног Дома здравља.

Одборници су претходно једногласно усвојили извјештаје о утрошку буџетских средстава за прошлу годину Општинске борачке организације, локалног Црвеног крста, Српског просвјетног културног друштва "Просвјета", те Културног друштва "Препород".

У току је расправа о извјештају о раду Центра за социјални рад.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана