Теслић: Акција донирања косе за дјецу обољелу од карцинома

Срна
Теслић: Акција донирања косе за дјецу обољелу од карцинома

ТЕСЛИЋ - У градском парку у Теслићу почела је хумана акција за помоћ дјеци и младима обољелим од малигних болести „Косу скрати храброст врати“, којој се до сада одазвало 11 локалних фризерских салона.

У акцији учествују грађани који ће добровољно скратити косу и донирати је за израду перика за дјецу обољелу од малигних болести.

Косу је одлучила да дарује и Сњежана Шајиновић из теслићког насеља Ђулићи, која је поручила да „наше мало некоме значи много“.

Она је позвала суграђане да се одазову акцији и помогну најмлађима у борби против ове опаке болести.

Фризер Дијана Жмарић каже да се по трећи пут радо одазвала овој хуманој акцији.

Фризери су поручили потенцијалним донаторима да коса треба да је његована, неофарбана и најмање дужине око 20 центиметара.

Акцију, која траје до 16 часова, организовала је теслићка организација Младих социјалдемократа.

Представник ове организације Предраг Девић позвао је суграђане да се ошишају и донирају своју косу за израду перика.

Девић је појаснио да се од дониране косе израђују перике које дјеца носе током боравка у Родитељској кући „Искра“ у Бањалуци, након терапије на Одјељењу педијатријске хематологије и онкологије Универзитетског клиничког центра Републике Српске.

Он је навео да је септембар или „златни септембар“ мјесец посвећен дјеци обољелој од рака и да им се на овај начин жели пружити подршка.

Девић, који се успјешно изборио са карциномом, захвалио је за учешће у овој хуманој акцији фризерским салонима и грађанима који су се одазвали или планирају да то учине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана