Терзић: У првом тромјесечју мање кривичних дјела

Срна
Foto: Срна

БИЈЕЉИНА- Начелник Полицијске управе Бијељина Стјепан Терзић оцијенио је задовољавајућим стање безбједности на подручју ове управе у првом тромјесечју, будући да је евидентирано за два одсто мање кривичних дјела него у истом периоду прошле године, док коефицијент укупне расвијетљености износи 88 одсто.

- Надлежним тужилаштвима у овом периоду поднесено је 168 извјештаја против 173 лица због постојања сумње да су починила 193 кривична дјела - рекао је Терзић на конференцији за новинаре на којој су представљени резултати рада ове управе за прва три мјесеца ове године.

Терзић је рекао да је у овом периоду пет лица ухапшено по централној потјерници, а два по основу расписа о трагању.

На подручју које покрива Полицијска управа Бијељина у прва три мјесеца евидентирано је 11 илегалних миграната. Три лица су се изјаснила да су са подручја Авганистана, а остали из других земаља Блиског Истока.

У прва три мјесеца евидентирана је 271 саобраћајна незгода, од којих 49 са повријеђеним лицима. Издато је 6.767 прекршајних налога, а из саобраћаја је искључено 516 возача, од којих 446 пијаних, као и 32 возила.

Начелник Сектора криминалистичке полиције Срђан Гајић рекао је да на подручју Полицијске управе Бијељина укупан коефицијент расвијетљености кривичних дјела по непознатом извршиоцу 74 одсто.

- Највећи број кривичних дјела почињен је у области кривичних дјела против имовине, али је број тешких крађа мањи за 19 одсто у односу на исти период лани. Евидентирано је и једно кривично дјело полног интегритета, односно обљуба над дјететом млађим од 15 година, које је документовано и извршилац је процесуиран - навео је Гајић.

Гајић је рекао да је у области привредног криминалитета откривено 13 кривичних дјела, којима је причињена укупна материјална штета од 87.000 КМ, а противправна имовинска корист од око 72.000 КМ.

У прва три мјесеца евидентирано је 48 случајева у вези са злоупотребом дрога - 10 кривичних дјела и 38 прекршаја, а одузето је око 12 килограма различитих супстанци.

Инспектор у Сектору полиције Раденко Кнежевић рекао је да су у прва три мјесеца евидентирана 82 случаја нарушавања јавног реда и мира, што је за 33 одсто мање у односу на исти период лани.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана