Тепавац: Вриједна донација у склопу пројекта “Јачање сестринства у БиХ”

Милан Вујић
Foto: М.В.

ГРАДИШКА – Дом здравља Градишка у склопу пројекта “Јачање сестринства у Босни и Херцеговини” добио је вриједну донацију у виду рачунарске опреме, канцеларијског намјештаја, медицинске опреме и комплетно опремљених медицинских торби које садрже све што је потребно за кућне посјете пацијентима за пружање услуга његе и помоћи - рекла је директор Дома здравља Градишка Слађана Тепавац.

Према ријечима Тепавчеве истакла је да је задовољна ефектима пројекта који је реализован кроз значајан број едукација с циљем бољег пружања здравствене и социјалне заштите јер се здравствени радници приближавају социјално рањивим категоријама становништва.

-Након завршених едукација медицинских сестара и овом донацијом наш Дом здравља је спреман да почне са пружањем услуга сестринства у заједници. Кроз овај пројекат, услуге сестринства ће бити доступне како пацијентима у граду тако и оним у руралним срединама, а посебно социјално рањивим категоријама - истакла је докторица Слађана Тепавац.

Она је захвалила министарству здравља и социјалне заштите Републике Српске, као и Влади Швајцарске и организацији “Фами” које спроводе пројекат који ће у значајној мјери допринијети добробити грађана Градишке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана