Технолошки факултет у Зворнику организатор научног скупа на Јахорини

Срна
Технолошки факултет у Зворнику организатор научног скупа на Јахорини

ИСТОЧНО САРАЈЕВО  - Технолошки факултет у Зворнику Универзитета у Источном Сарајеву организује седми Међународни конгрес "Инжењерство, екологија и материјали у процесној индустрији" - ЕЕМ2021. од сриједе, 17. марта, до петка, 19. марта, на Јахорини.

Овогодишњи скуп представља добру прилику за размјену идеја, јачање постојећих и стварање нових академских мрежа, као и за подстицање дијалога између академске заједнице, јавних институција, приватног сектора и организација по питању најновијих глобалних и регионалних трендова у процесној индустрији, саопштено је из Технолошког факултета.

Научно-стручни програм ће се одвијати кроз пленарна предавања, предавања по позиву и постер презентације.

Учесницима скупа биће пружена могућност размјене најновијих достигнућа из различитих научних области кроз предавања еминентних предавача, те представљање резултата најновијих истраживања, а имаће и прилику да се упознају и остваре сарадњу са бројним колегама из своје или сродних области истраживања и тиме унаприједе свој научни рад, истиче се у саопштењу.

Овај научни скуп по класификацији Министарства за научнотехнолошки развиј, високо образовање и информационо друштво Републике Српске сврстан је у прву категорију и класификован као међународи научни скуп.

Одржава се сваке друге године, а са радом је започео прије 12 година. До сада је у раду свих скупова учествовало око 800 научних и стручни радника, са више од 1000 радова из више од 40 земаља.

Покровитељи овог научног скупа су Академија наука и умјетности Републике Српске и Министарство за научно-технолошки развиј, високо образовање и информационо друштво, а саорганизатори Савез инжењера и техничара Србије, Технолошко-металуршки факултет, Универзитета у Београду, Институт за физику Београд из Србије, Прехрамбено-технолошки факултет Осијек из Хрватске и Московски државни универзитет за прозводњу хране из Русије.

Организацију конгреса подржале су међународне организације - Асоцијација Исеки фуд (ИСЕКИ-Фоод Ассоциатион), Европске федерације хемијских инжењера (Еуропеан Федератион оф Цхемицал Енгинееринг) и Асоцијације Кост (ЦОСТ Ассоциатион).

Радови учесника на конгресу биће објављени у часописима Савеза хемијских инжењера Србије, Московског државног универзитета за прозводњу хране из Русије и другим стручним публикацијама.

Отварање Конгреса заказано је за сриједу у 15.30 часова, у хотелу "Термаг" на Јахорини.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана