Теглетија: Нове просторије "Просвјете" допринијеће развоју идентитета Добоја

Срна
Теглетија: Нове просторије "Просвјете" допринијеће развоју идентитета Добоја

ДОБОЈ - Предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија рекао је да реализација малих пројеката има велики значај за развој идентитета локалних заједница, као што ће то имати и данас отворене нове просторије Српског просвјетног и културног друштва /СПКД/ "Просвјета", у шта је уложено укупно 120.000 КМ.

Тегелтија је изразио задовољство што је могао бити дио пројекта, којим представници "Просвјете" заједно са грађанима Добоја уљепшавају и развијају свој простор за живот и рад.

"Руководство града Добоја је показало добар однос према култури, младима, спорту, а свједоци смо и да је то град који је вјероватно и највеће градилиште, гдје се реализују неки од највећих инфраструктурних пројеката, као што су путеви и пруге", рекао је Тегелтија новинарима након отварања нових просторија.

Он је истакао значај реализације и малих пројеката, који ће допринијети бољем животу грађана, контакту међу њима, као што су изградња спортске дворане, изградња станова за младе брачне парове, те помоћ култури.

Предсједник СПКД "Просвјета" из Добоја Обрад Јовић рекао је да су отварањем нових просторија у овом друштву створени добри услови за рад и реализацију нових идеја, којих има на претек.

"Захваљујући средствима Министарства цивилних послова у Савјету министара и Града Добоја адаптирали смо просторије бившег шаховског клуба, које су биле у потпуности девастиране након великих поплава које су задесиле наш град", рекао је Јовић.

Он је навео и да су сада створени услови да "Просвјета" још боље реализује своје циљеве који се односе на очување српски културни идентитет.

Градоначелник Добоја Борис Јеринић изразио је задовољство што је је пројекат обнове просторија СПКД "Просвјета" успјешно реализован, те што је у граду створен простор у којем ће бити чуван и заштићен српски културни идентитет.

"Ово ће бити мјесто за окупљање и младих и старих наших грађана. Наставићемо и у наредном периоду да реализујемо сличне пројекте, за добробит наших грађана", рекао је Јеринић.

У адаптацију просторија Савјет министара издвојио је 90.000 КМ, док је остатак средстава издвојио Град Добој.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана