Талић: ПДП против увођења двотарифног система наплате бањалучке Топлане

Срна
Талић: ПДП против увођења двотарифног система наплате бањалучке Топлане

Бањалука - Предсједник Градског одбора ПДП-а Бањалука Зоран Талић рекао је данас да се ПДП противи захтјеву бањалучке Топлане да уведе двотарифни систем наплате потрошачима у виду фиксних и варијабилних трошкова, јер би то још више осиромашило грађане Бањалуке.

"Овим, поред испоручене топлотне енергије, грађанима желе да наплаћују фиксни трошак, односно прикључну снагу која се огледа у прикључку, те да свим грађанима који су се одјавили са гријања наплаћују вертикалне цијеви које пролазе кроз њихове станове", рекао је Талић на конференцији за новинаре у Бањалуци.


Он је најавио да ће ПДП пред Уставним судом Републике Српске покренути
иницијативу за оцјену уставности такве одлуке, јер таква одлука Скупштине града Бањалука коју је наметнула Топлана није у складу са Законом о заштити потрошача и Уставом Српске.

Из ПДП-а траже и транспарентну уписну политику у вртиће у граду Бањалуци.

Он је рекао да ПДП и Савез за промјене неће прихватити најављено повећање цијене електричне енергије у Српској, против чега ће се борити свим демократским средствима, а није искључена ни могућност позива грађана на непослушност и уличне протесте.

Талић је затражио од Регулаторне комисије за енергетику и владајуће структуре у Српској да саопште на основу којих параметара желе да повећају цијену електричне енергије.

Он је рекао да ПДП тражи од надлежних да објаве све оне који су незаконито трошили електричну енергију, а јачег су имовинског стања, као и тачне губитке електричне енергије у дистрибутивној мрежи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана