Свјетски куп хармонике превазишла очекивања организатора

Срна
Свјетски куп хармонике превазишла очекивања организатора

БИЈЕЉИНА - Свјетски куп хармонике, који је од недјеље, 3. септембра до данас одржан у Угљевику и Бијељини, завршен је концертом побједника и оцјеном организатора да је овај престижни догађај надмашио чак и њихова очекивања.

Побједник 76. Свјетског купа хармонике, који је први пут одржан у Републици Српској, је Лука Симић из Србије, по категоријама камерни ансамбл "Поларна свјетлост" из Русије, Франческо Скарсели из Италије, Александар Комелков из Русије, Ли Јиџин из Кине и Алексеј Логанов из Русије.


Славиша Перић је у име организатора Купа изјавио Срни да су одушевљени врло високим степеном квалитета такмичарског дијела и врло високим нивоом концерата одржаних протеклих дана.

Он је захвалио свима који су помогли у организацији 76. Купа, а посебну захвалност упутио је високом покровитељу догађаја, предсједнику Републике Српске Милораду Додику, који је препознао значај ове манифестације за Српску.

Куп је организован под покровитељством Међународне конфедерације хармоникаша при Унеску.

Перић је захвалио и честитао такмичарима за постигнуте резултате, као и члановима жирија и делегатима Свјетске конфедерације акордеониста за предан рад.

"Бијељина је током протеклих дана била свјетска пријестоница хармонике. Жеља нам је да одржавање Купа у Републици Српској привуче још више пажње за свирање хармонике на највишем нивоу", истакао је Перић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана