Свјетлом на трактору до веће безбједности у саобраћају

Љ. А.
Свјетлом на трактору до веће безбједности у саобраћају

БИЈЕЉИНА - Републичка превентивна кампања “Освјетлај образ домаћине! Означи трактор жутим ротационим свјетлом” почела је у петак у Доњем Црњелову код Бијељине.

На скупу више од 20 тракториста, међу којима је била и једна жена, подијељена су жута ротациона свјетла, моторна мазива и брошуре. Пољопривредницима је савјетовано да обрате пажњу на техничку исправност трактора и прикључних возила и да користе жуто ротационо свјетло јер се већина саобраћајних несрећа догађа ноћу. Такође се савјетује да прије изласка са њива на јавни пут очисте точкове од блата.

Генерални секретар Ауто-мото савеза РС Ранко Бабић рекао је да ће кампања трајати до краја мјесеца.

- Кампања има за циљ да упозоримо возаче трактора на опасности које их вребају на путевима, а исто тако и какву опасност они представљају другим учесницима у саобраћају - рекао је Бабић.

Начелник Управе полиције МУП-а РС Далибор Иванић казао је да су прошле године на путевима Српске евидентиране 94 саобраћајне несреће, у којима је погинуло пет возача трактора.

Директор Агенције за безбједност саобраћаја Српске Новица Крунић рекао је да је ова кампања за десет година дала значајне резултате, прије свега у погледу смањења саобраћајки.


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана