Светосавски пакетићи за српску дјецу у Пакрацу и западној Славонији

Срна
Светосавски пакетићи за српску дјецу у Пакрацу и западној Славонији

БАЊАЛУКА - У Пакрацу ће у петак, 26. јануара, бити одржана Светосавска академија на којој ће бити подијељено 150 пакетића српској дјеци западне Славоније, које је обезбиједио бањалучки Одбор за помоћ Србима на Косову и Метохији.

Предсједник Одбора Милорад Арлов рекао је Срни да је, захваљујући хуманитарној акцији "Обрадујмо вршњаке на Косову и Метохији", која траје до 31. јануара и у којој је учествовало 90 основних и средњих школа из Републике Српске или око 60.000 ученика, обезбијеђено око 3.000 пакетића за српску дјецу на Космету.

-Обезбиједили смо и светосавске поклоне за 150 српске дјеце у западној Славонији - поклон њихових вршњака из Српске - додао је Арлов.

Он је навео да ће Светосавска академија бити одржана у Градској вијећници у Пакрацу од 18.00 часова у организацији Епархије пакрачко-славонска и уз благослов Његовог преосвештенства епископа Јована.

-Посебна радост и значај Светосавске академије је што се у овим крајевима Хрватске или Републике Српске Крајине, гдје је прије тридесетак година живио велики број Срба, одржава српска духовност, вјера, традиција и култура која се на најбољи начин преноси на српску дјецу и омладину да се не забораве коријени. Нама је радост што имамо коме подијелити поклоне у западној Славонији од њихових вршњака из Републике Српске - рекао је Арлов.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана