Свечаном приредбом дочекани првачићи у ОШ „Васа Чубриловић“ Градишка

Милан Вујић
Свечаном приредбом дочекани првачићи у ОШ „Васа Чубриловић“ Градишка

ГРАДИШКА- Поводом првог дана школске 2024/2025.године у Основној школи „Васа Чубриловић“ Градишка, као и свим основним школама на подручју града Градишке, организован је дочек првачића уз пригодан програм који су са својим наставницима припремили ученици старијих разреда ове школе.

Дочеку првачића присуствовала је замјеница Градоначелника Драгана Илић која је истакла да је задовољство бити на манифестацији која означава почетак школовања, стицања знања и новог животног периода за ђаке прваке.

-Ове школске године у прве разреде у седам основних школа на подручју Градишке уписано је 372 ученик, што је за 47 више у односу на прошлу годину – казала је Илићева која је првацима пожељела пуно здравља и лијепих тренутака током школовања.

Она је истакао да је обавеза и опредјељеност Града Градишка да улаже у васпитно-образовни процес, за који се из градског буџета годишње издваја више од 3,5 милиона КМ.

-Што се тиче ученика основних школа град издваја средства за материјалне трошкове, средства за продужени боравак, те набавку уџбеника за уечнике од петог до деветог разреда из социјално угрожених породица, породица са четворо и више дјеце и ученицима ромске популације. За средње школе се издваја око 600.000 КМ, 200.000 за превоз ученика, 10.000 КМ за годишње награде најбољим ученицима и просвјетним радницима i 50.000 KM за превоз ученика са сметњама у развоју – рекла је Илићева.

Директор Основне школе „Васа Чубриловић“ Градишка Владимир Станишљевић рекао је да у школи „Васа Чубриловић“ наставу похађа између 818 ученика, те да се тај број током године мијења због унутрашњих миграција и одлазака ученика са својим родитељима у иностранство.

Према ријечима Станишљевића ове школске године уписано је 94 ђака првака, те је примјетан тренд и повратка из иностранства а самим тим и долазак ученика који су раније живјели у европским и другим земљама.

Градоначелник Градишке Зоран Аџић упутио је честитку поводом почетка нове школске 2024/2025. године и пожелио успјех свим основцима, средњошколцима и просвјетним радницима.

-Посебне честитке упућујем нашим најмлађим ученицима – првачићима, који ће се по први пут у школским клупама сусрести са новим знањима и изазовима. Свим просвјетним радницима у овој школској години желим успјешан наставни процес, а нашим ученицима пуно добрих резултата, здравља и лијепих тренутака – рекао је Аџић који је поручио ученицима да буду посвећени стицању нових знања, те да ће Град Градишка и даље подржавати њихов рад и залагање и радити на унапређењу услова наставног процеса.

Ове школске године у прве разреде у седам основних школа на подручју Градишке уписано је 372 ученикa.

Када су у питању средње школе у градишкој Гимназији у прве разреде уписано је 68 ученика, у Средњу стручну и техничку школу 164, док је у Техничку школу уписано 149 ученика.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана