Свечаном академијом обиљежено 20 година фолклорног ансамбла СПКД “Просвјета” из Прњавора

Срна
Свечаном академијом обиљежено 20 година фолклорног ансамбла СПКД “Просвјета” из Прњавора

ПРЊАВОР - Српско просвјетно и културно друштво /СПКД/ “Просвјета” из Прњавора свечаном академијом у Центру за културу обиљежило је вечерас 20 година од формирања фолклорног ансамбла.

Предсједник друштва Борка Павловић истакла је да је ово била прилика да се појединцима ода признање за несебичан рад и помоћ у развоју фолклорног ансамбла.

“Највеће признање, односно Златну повељу друштва добио је Бранко Милишић, а Плакете са златним грбом руководиоци наших фолклорних секција”, нагласила је Павловићева.

Умјетнички руководилац СПКД “Просвјета” Бранко Милишић подсјетио је да су чланови овог друштва током протекле двије деценије имали бројна гостовања широм Европе због чега су добили велики број награда и признања за свој рад.

“Поносни смо на велики број чланова, имамо добар фондус народних ношњи, посједујемо или оригиналне ношње или реплике за све кореографије које изводимо”, рекао је Милишић.

Драгана Север, члан фолклорног ансамбла више од 15 година, вечерас је добила Сребрну плакету.

Она каже да је поносна на добијено признање и што су у друштву наградили њен рад, труд и залагање.

На академији је приказана и ревија од 18 ношњи које се налазе у посједу друштва, а представила се и пјевачка група која је рад обновила прије неколико мјесеци.

У малој сали Центра за културу за ову прилику била је постављена и својеврсна изложба захвалница, награда и признања које је “Просвјета” добила на досадашњим гостовањима.

СПКД “Просвјета” Прњавор годишњи концерт на којем ће наступити сви ансамбли одржаће наредне суботе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана