Свечано отворена манифестација "Мостови пријатељства"

Срна
Свечано отворена манифестација "Мостови пријатељства"

ПАЛЕ - У организацији Основне школе "Пале" у Културном центру на Палама свечано је отворена дводневна манифестација "Мостови пријатељства", у којој учествују ученици основних школа из Србије, Словеније, Црне Горе и БиХ.

Директор Основне школе Пале Александар Рајић рекао је Срни да је ова манифестација резултат дугогодишње сарадње школа из држава у окружењу.

"Сматрам да је ово веома лијепа прича која је у интересу дјетета, унапређивању наставног процеса, размјене искустава између ученика и наставника, с циљем међусобног упознавања о другим и другачијим географским, али и антропогеним насљеђима поменутих простора", нагласио је Рајић.

Према његовим ријечима, вечерас ће се присутнима пјесмама и рецитацијама, као и видео-записима, представити млади из школа са Пала, из Младеновца, Руме, Котора, Београда и Крања.

Рајић је захвалио за подршку пријатељима ове манифестације општини Пале, као и компанији "Проинтер", те финансијским институцијама на нивоу БиХ.

У склопу манифестације планирано је одржавање богатог културно-умјетничког програма, који садржи пјесму, игру, драмске приказе, рецитацију, изложбе и фудбалске утакмице, на којима ће учествовати мјешовите екипе дјечака и дјевојчица узраста од 10 до 14 година.

Сутра, другог дана манифестације, у 17.00 часова на спортским теренима ОШ "Пале" биће одржана пријатељска утакмица мјешовитих екипа, а након утакмице биће уручене награде и признања учесницима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана