Сваког дана молебан у саборном храму у Требињу

Срна
Сваког дана молебан у саборном храму у Требињу

ТРЕБИЊЕ - Епархија захумско-херцеговачка и приморска позвала је вјернике да учествују у свакодневним богослужењима, која ће због изгласавања дискриминаторског Закона о слободи вјероисповијести у Црној Гори, бити служена до Божића.

У требињском Саборном храму јутрос је свету архијерејску литургију служио Његово преосвештенство епископ захумско-херцеговачки и приморски Димитрије, како би се исказала подршка свим члановима цркве Божије изложеним овом најновијем прогону.

Из Епархије захумско-херцеговачка и приморске подсјећају да се дискриминаторски Закон о слободи вјероисповијести најдиректније односи и на дио ове епархије у Црној Гори.

Сваког дана у 18.00 часова до Божића у Саборном храму биће служено вечерње богослужење са молебаном у складу са ставом Епископског савјета епархија Српске православне цркве у Црној Гори.

“Ишчекујући, тако, изнова Празник Рођења Христовог, молећи се, волећи, надајући се и вјерујући, чекамо спасење Његово. Христос се роди!”, поручују из Епархије захумско-херцеговачке и приморске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана