Швајцарски хуманитарци опремили двије србачке школе

Дејан Јовичић
Foto: Д.Ј.

СРБАЦ - Хуманитарна организација „Немањићи” Тићино из Швајцарске поклонила је школски намјештај и наставна помагала основним школама из србачке општине.

Донације су стигле уз посредство протојереја Жељка Сарића, намјесника србачке парохије, а уручено је 40 клупа и седам паметних табли за основну школу у Српцу и 20 клупа, 20 столица и четири паметне табле за школу у Разбоју.

- Имао сам прилику да упознам Здравка Мишановића из Добоја, члана ове хуманитарне организације, који је понудио донацију намјештаја и школских помагала. Ови хуманитарци активни су већ петнаестак година, а идеја се родила у групи младих људи који живе и раде у швајцарском кантону Тићино и који су учествовали у бројним акцијама прикупљања помоћи за српски народ - рекао је Сарић.

Директорица Основне школе „Доситеј Обрадовић” из Разбоја Силвана Ракић Секулић рекла је да ће након санације крова и школских просторија, који су недавно оштећени у олујном невремену, и ова врста помоћи допринијети да спремније дочекају почетак школске године.

- Добили смо столице и клупе које су предвиђене за једног ученика, што ће бити од користи, јер нам је фалио нови намјештај у појединим кабинетима, а радујемо се и паметним таблама које ће значајно осавременити наш рад - рекла је Ракић Секулић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана