Свађа у ДНС-у због новог директора у „Електропривреди“, Петар Иванковић пред искључењем из странке

Срна
Свађа у ДНС-у због новог директора у „Електропривреди“, Петар Иванковић пред искључењем из странке

ТРЕБИЊЕ - У Бањалуци ће сутра бити одржана сједница Предсједништва ДНС-а на којој ће бити разматрани поступци предсједника Градског одбора ове партије у Требињу Петра Иванковића због иступа против страначких колега, рекао је за Срну предсједник ДНС-а Ненад Нешић.

Нешић је истакао да је врло могуће да ће Иванковић збити искључен из странке, те демантовао Иванковићеве наводе да Јовица Влатковић, новоименовани извршни директор за инвестиције у „Електропривреди Републике Српске“ (ЕРС), није члан ове политичке партије.

- Градски одбор ДНС-а Требиње нема ингеренције да некога искључи из партије, јер је то искључиво у надлежности Предсједништва странке - навео је Нешић.

Он је додао да је Влатковић у ЕРС именован у складу са коалиционим договором као приједлог ДНС-а.

Иванковић је на данашњој конференцији за новинаре изјавио да Влатковић, који је прије неколико дана именован за извршног директора за инвестиције и развој у "Електропривреди", нема подршку овог градског одбора нити је члан ове странке, док Влатковић све демантује и каже да је добио подршку страначких колега, па и предсједника странке.

Иванковић је на данашњој конференцији за новинаре рекао да Влатковић није добио подршку ни од Градског нити од Регионалног одбора ове странке.

- Демантујем да је он кандидат ДНС-а јер је поменути господин избачен из Градског одбора ДНС-а одмах послије општих избора 2018 године - рекао је Иванковић и додао да је разлог искључења Влатковића из ДНС-а то што је, како каже, радио против ове странке, а за СНСД, те да је унио раздор у редове ДНС-а.

Иванковић је навео да о овим питањима није разговарао са Нешићем.

Влатковић све Иванковићеве тврдње демантује и каже да је члан ДНС-а, да има подршку већине, а на првом мјесту Нешића.

- Његово излагање је нетачно. Ја сам члан и Регионалног и Главног одбора ДНС-а и на основу приједлога свих одбора и уз подршку пресједника ДНС-а и Предсједништва ја сам номинован и изабран на функцију коју од данас обављам - рекао је Влатковић.

Он тврди да је Иванковић данас изашао ван оквира и Статута странке, те да он није валидни предсједник Градског одбора ДНС-а Требиње јер није, како каже, изабран према Статуту ове странке.

- О његовој судбини ће сутра одлучивати Предсједништво странке у Бањалуци - рекао је Влатковић.

Иванковић је страначког колегу Влатковића назвао и "бечким ђаком", тврдећи да његова диплома није валидна, а Влатковић је и ове тврдње оштро одбацио и рекао да је диплому поштено стекао у Београду на факултету чије је сједиште у Бечу.

Влатковић тврди да је на позицију у ЕРС именован према истој процедури по којој је прије неколико година именован и Иванковић, који је касније и смијењен.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана