Свађа и оптужбе довели до прекида сједнице СО Братунац

Срна
Свађа и оптужбе довели до прекида сједнице СО Братунац

Братунац - Предсједник Скупштине општине Братунац Ћазим Јусуповић данас је прекинуо сједницу парламента због свађе, увреда, оптужби и опште галаме која је завладала у скупштинској сали јер није могао да води сједницу и обезбиједи услове за нормалан рад.

Дуга расправа и препирка водила се око усвајања допуна дневног реда за данашњу сједницу.

Приједлози опозиције предвођене СНСД-ом за смјену предсједника и потпредсједника Скупштине општине због нерегуларности у раду и сукоба интереса нису уврштени у дневни ред.


Међутим, скупштинска већина је уврстила у дневни ред и касније усвојила закључак за покретање кривичног поступка против предсједника Клуба одборника СНСД-а у овој Скупштини Славице Јовановић и предсједника Комисије за утврђивање сукоба интереса у органима власти у Републици Српској Обренке Слијепчевић.

Разлог за подношење кривичног поступка, како су у образложењу навели одборници скупштинске већине који су овај захтјев потписали, је наводна злоупотреба службеног положаја у вези неких пријава и одлука везаних за утврђивање сукоба интереса у Скупштини општине Братунац.

На дневном реду било је десетак тачака, али су одборници усвојили још само извод из записника са претходне сједнице и извјештај начелника општине Недељка Млађеновића да је, на основу скупштинског закључка, формирао Комисију за усклађивање општинског Статута и Пословника о раду Скупштине општине са Законом о локалној управи и самоуправи Републике Српске.

Приликом расправе о покретању кривичног поступка против Јовановићеве и Слијепчевићеве изнесене су многе оптужбе и увреде, што је довело до жучне расправе и бројних реплика што је прерасло у свађу и општу галаму коју скупштинско руководство није могло контролисати и сједница је прекинута због немогућности нормалног рада.

Према изјавама појединих одборника из опозиције, али и из скупштинске већине до нереда и прекида сједнице дошло је због неизвијесности постојања стабилне скупштинске већине јер постоје индиције да неки одборници из власти постављају услове да би подржавали одлуке већине и да постоји могућност да се приклоне опозицији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана