Сутра три јавна скупа у Приједору, полиција позива на мирно и достојанствено понашање

Срна
Foto: Илустрација

ПРИЈЕДОР- Полицијска управа Приједор је, поводом јавих скупова у овом граду најављених за сутра, позвала грађане да током њиховог одржавања не угрожавају своју и безбједност других, те да поштују наредбе полицијских службеника на терену и да се понашају у складу са законским прописима.

"Позивамо грађане, учеснике јавних окупљања, организаторе и руководиоце мирних окупљања да, прије свега, кроз мирно и толерантно понашање на скуповима у потпуности обезбиједе спровођење самог циља окупљања, али и спровођење мјера и ограничења која је наложила Полицијска управа Приједор", саопштено је данас из ове управе.

Из Полицијске управе Приједор позвали су представнике медија који ће пратити скупове да у складу са постојећим прописима носе видљиво истакнуте новинарске акредитације, како би идентификација од овлаштених лица била лакша, имајући у виду да ће на мјестима одржавања скупова бити велики број грађана.

У саопштењу се наводи да су за сутра најављена три јавна скупа на Тргу мајора Зорана Карлице.

Први скуп је од 8.00 до 9.00 часова поводом обиљежавања Свјетског дана борбе против дуванског дима, а други од 10.00 до 11.00 часова у организацији Омладинске организације "Принцип" поводом прославе рођендана предсједника Владе Мађарске Виктора Орбана и власника "Пинка" Жељка Митровића, као и прославе пет година од инаугурације предсједника Србије Александра Вучића.

Трећи скуп је од 12.00 до 13.00 часова у организацији физичког лица испред Грађанске иницијативе "Јер ме се тиче" поводом сјећања на погибије цивилних жртава у претходном рату на подручју Приједора, наводи се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана