Сутра почиње римски фестивал “АВЕнтуре Градишка“

Милан Вујић
Foto: М.В.

ГРАДИШКА - У Градишци ће сутра бити одржан трећи римски фестивал “АВЕнтуре Градишка“.

На интересантан и сликовит начин више од 300 учесника из Градишке и других градова Републике Српске и БиХ, Словеније, Хрватске и Србије приказаће далеку прошлост и начин на који су се Римљани забављали.

Менаџер Града Градишка Бојан Вујиновић подсјетио је да је на простору парка у Градишци некада била римска лука Сервицијум која је била матична лука на ријеци Сави поред Сиска и Сремске Митровице.

-Наш план је у будућности да се увежемо и направимо међународни фестивал који ће трајати неколико дана. Градишка обилује римским насљеђем из чега је и настао бренд „АВЕнтуре Градишка – путеви меда и Римљана“. Фестивал је једногодишња манифестација гдје кроз игру и дружење учимо о нашој историји и представљамо наш град учесницима из регије и посјетиоцима - истакао је Вујиновић.
    
Предвиђени су различити садржаји у парку. Велики број радионица биће посвећен породици и најмлађима. Програм ће почети у 12 часова.

 

Борбе гладијатора, приказ римских спортских вјештина, изложбе, радионице соколичарства, школе археологије, плеса, жонглирања, прављења керамике, израда накита и мозаика биће дио овогодишњег садржаја. 

У музичко-сценском дијелу програма у вечерњим часовима наступиће Градски хор „Лира“,   бенд „БИП“, а планиран је и перформанс са ватром.

Заинтересовани ће моћи да уживају и у костимираној, као и туристичкој тури бродом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана