Сутра на љетовање путује посљедња смјена дјеце

Срна
Сутра на љетовање путује посљедња смјена дјеце

Бијељина - У организацији Јавног фонда за дјечију заштиту Републике Српске сутра ће на љетовање у Бечиће путује посљедња смјена дјеце у којој су доминантно лица са сметњама у развоју и инвалидитетом.

У четрнаестој смјени пројекта "Социјализација дјеце Републике Српске" налази се 105 дјеце из Бијељине, Зворника, Милића, са Пала, из Вишеграда, Приједора, Бањалуке, Српца, Добоја и Станара.


Из Фонда наводе да је ове године, захваљујући разумијевању и подршци Владе Републике Српске, љетовање организовано за више од 2.000 дјеце, укључујући стручно особље и пратиоце.

Боравак дјеце у црногорском љетовалишту Бечићи организован је у 14 смјена од 20. маја до 21. септембра.

Кроз пројекат социјализације дјеце у претходним годинама на јадранској обали љетовало је готово 20.000 дјеце из осјетљивих категорија из свих општина и градова Српске.

Циљ пројекта је задовољавање развојних потреба дјеце, развијање осјећаја емпатије, припадности вршњачкој групи и афирмација дјечијих потенцијала.

Категорије дјеце које су континуирано учествовале у пројекту су дјеца из социјално угрожених породица, из вишечланих породица и из породица борачке популације, дјеца са сметњама у развоју, инвалидитетима и хроничним здравственим сметњама, као и посебно надарена дјеца и талентовани спортисти.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана