Сутра мјестимично са кишом, пљусковима и грмљавином

Срна
Foto: Image by PublicDomainPictures from Pixabay

САРАЈЕВО- У Републици Српској и Федерацији БиХ (ФБиХ) сутра се очекује претежно до потпуно облачно вријеме, мјестимично са кишом, пљусковима и грмљавином, уз нешто нижу температуру ваздуха, која ће износити од девет до 17 степени Целзијусових.

Ујутро и током дана биће промјенљиво са кишом и пљусковима у већини крајева, уз повремене грмљавинске процесе, па локално на сјеверу и истоку може бити обилнијих падавина - од 15 до 30 литара по метру квадратном, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Краћих сунчаних периода биће на југу, гдје се током дана очекује раст облачности и нестабилности, који ће донијети пљускове и грмљавину.

Престанак падавина очекује се у поподневним и вечерњим часовима. Јутарња температура ваздуха износиће од пет до 10, а на југу до 12 степени Целзијусових.

Дуваће умјерен вјетар, сјеверног и сјеверозападног смјера, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода. Температура ваздуха измјерена у 14.00 часова: Бјелашница пет, Бихаћ 11, Чемерно и Дрвар 12, Мркоњић Град, Бањалука, Бугојно, Градачац, Ливно и Сарајево 14, Гацко, Србац, Приједор и Сански Мост 15, Хан Пијесак, Калиновик, Добој, Бијељина, Тузла и Зеница 16, Невесиње и Јајце 17, Билећа и Соколац 18, Шипово, Требиње и Широки Бријег 19, Зворник 20, Мостар 21, Столац 22, Фоча, Рибник, Рудо и Неум 23, а Вишеград 25 степени Целзијусових.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана