Сутра концерт италијанског пијанисте, студента медицине у Фочи

Срна
Foto: SRNA

ФОЧА - Италијански пијаниста Андреа Канту, студент Медицинског факултета у Фочи, одржаће сутра солистички концерт у фочанском Градском позоришту.

Тридесетогодишњи умјетник из Италије клавир свира од шесте године, дипломирао је на Конзерваторијуму "Ђузепе Верди" у родном Кому, након чега је музичко усавршавање наставио у Паризу и Лондону, гдје је стекао мастер диплому у области музичког извођења.

Канту је завршио и правни факултет на Универзитету Павија, а тренутно студира и медицину на енглеском језику у Фочи. Наступао је у бројним познатим дворанама, између осталих, у Милану, Паризу, Лондону, Бриселу, Пјаченци, Салцбургу и освајач је бројних првих награда на међународним фестивалима и такмичењима.

Канту је оснивач и умјетнички директор Међународног фестивала пијаниста на језеру Леко. Овај свестрани младић посједује и занимљиву колекцију клавира, укључујући један од три Росинијева пронађена клавира, на којима свира рецитале, навели су из Градског позоришта Фоча.

Једночасовни програм концерта, који ће почети у 19.00 часова, чине композиције Фредерика Шопена. Концерт организују Медицински факултет у Фочи и Музеј Старе Херцеговине, а улаз је слободан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана