Сутра Фестивал вина и производа Источне Херцеговине "Наше је боље" 

Srna
Сутра Фестивал вина и производа Источне Херцеговине "Наше је боље" 

БИЈЕЉИНА - Први Фестивал вина и традиционалних производа Источне Херцеговине под слоганом "Наше је боље" биће сутра одржан у Бијељини у организацији Удружења Херцеговаца "Јован Дучић" и Подручне бијељинске привредне коморе.

На овој гастрономско-привредној манифестацији учествоваће више од 20 винарија и произвођача пршута, сира из мјешине, природних воћних сокова, сувог воћа и других производа по којима је позната Источна Херцеговина, најављено је из Удружења Херцеговаца у Бијељини.

Осим изложбеног, едукативни дио Фестивала биће посвећен темама брендирања и заштите домаћих производа и изазовима са којим се суочавају произвођачи, истовремено истражујући начине како унаприједити препознатљивост и заштитити аутентичност домаћих брендова.

О својим искуствима у овој области привреде говориће предсједник Винске академије и Асоцијације сомелијера Србије Љубица Радан, предсједник винара БиХ и потпредсједник Привредне коморе Републике Српске Радован Вукоје, једина жена винар и сомелијер у БиХ Милица Анђелић и ванредни професор Пољопривредног факултета Универзитета у Источном Сарајеву Грујица Вицо.

"Циљ нам је да посјетиоци овог фестивала у срцу Семберије осјете укусе и мирисе традиционалних херцеговачких гастрономских делиција. На Фестивалу ће бити истраживан разнолик свијет најбољих домаћих вина, тајне пршута које се чувају генерацијама и уживаће се у богатству укуса различитих врста сирева, смокава, природних сокова", поручили су представници организатора - Удружења Херцеговаца у Бијељини и Подручне привредне коморе.

Фестивал би требало да допринесе и промоцији квалитетних домаћих производа, развијању свијести код становништва о квалитету и важности куповине домаћих производа, унапређењу пословања домаћих предузећа и подизању нивоа њихове конкурентности.

Као ништа мање важно, организатори истичу могућност представљања културе и богате гастрономске понуде југоисточног дијела Републике Српске.

Фестивал вина и традиционалних производа Источне Херцеговине биће одржан у хотелу "Дрина", са почетком у 17.00 часова. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана