Сутра Дан жалости поводом смрти доктора Лазића у Источном Сарајеву и Палама

Срна
Сутра Дан жалости поводом смрти доктора Лазића у Источном Сарајеву и Палама

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - На подручју града Источно Сарајево сутра је дан жалости поводом смрти доктора Миодрага Лазића, ратног хирурга који је спасио животе великог броја војника и цивила са подручја тадашњег Српског Сарајева и Сарајевско-романијске регије, заједничка је одлука представника градске и општинских власти у Источном Сарајеву.

 “На Дан жалости заставе ће бити спуштене на пола копља на згради Градске управе и зградама градских општина. Медијске куће на подручју града Источно Сарајево дужне су да своје програмске садржаје прилагоде Дану жалости”, саопштено је из кабинета градоначелника Источног Сарајева.

И из општине Источно Ново Сарајево саопштено је да су начелник те општине Љубиша Ћосић, заједно са начелницима других општина у саставу града и градском управом, донијели одлуку да 15. април буде проглашен Даном жалости на подручју те локалне заједнице и на подручју других општина.

“Спустимо све заставе на пола копља, погнимо главе и поклонимо се српском хероју. Слава му и вјечни незаборав”, поручио је Ћосић.

На сајту општине Пале објављено је да ће сутра застава на згради општине бити спуштена на пола кошпља, као и на свим јавним предузећима и установама.

 “Општина Пале упућује посљедњи поздрав доктору Миодрагу Лазићу, примјеру људске величине и одаје му захвалност за немјерљив допринос одбрамбено-отаџбинском рату Републике Српске”, наведено је на сајту општине Пале.

Чувени српски хирург Миодраг Лазић, који је током ратова деведесетих година прошлог вијека спасавао животе у Републици Српској Крајини и Републици Српској, преминуо је јутрос у Нишу од посљедица вируса корона.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана