Сусрет прве генерације гимназијалаца у Рогатици

С. М.
Сусрет прве генерације гимназијалаца у Рогатици

РОГАТИЦА - Колико год времена да прође, не могу се тек тако заборавити дани и године кад смо јурили боље оцјене, доживјели прве љубави и маштали шта ћемо бити кад завршимо школовање. Вријеме неумољиво лети, а ми остајемо млади у нашим сјећањима.

 Рекао је то Раде Јовановић, један од организатора сусрета прве генерације гимназијалаца у Рогатици, која је школовање започела 1969/1970, а окончала 1974. године.

Од 45 уписаних ученика, у редовном року матурирало је њих 32, а дружењу након пола вијека присуствовало је 19 бивших гимназијалаца, међу којима је највише оних који и данас живе у Рогатици.

- Сјећам се да нас је било само четворо одличних, а занимљиво је да је већина наставила школовање студирањем, најчешће у Сарајеву, и постали су академски образовани грађани. Они су у рекордном року добили посао у рогатичкој привреди, која је тада била  у вртоглавом успону. Мањи дио нас је отишао у друга мјеста, најчешће због љубави - рекао је други организатор Томислав Батинић, који је био један од иницијатора сусрета.

Ђаци прве генерације гимназијалаца састали су се у старој средњој школи у центру Рогатице, гдје је у једној од учионица обављена прозивка и враћено сјећање на младост и незаборавне школске дане, а дружење је настављено у мотелу “Парк”. Након минута ћутања у част оних који више нису међу живима, обављена је прозивка присутних. Глумећи разредне старјешине то су обавили управо организатори Батинић и Јовановић.

Евоцирана су сјећања на згоде и незгоде из школских клупа, а Јовановић није пропустио прилику да на свој познати начин, имитирањем, подсјети на неке школске другаре, не штедећи ни бивше професоре.

Бивши матуранти присјетили су се и својих професора који су умногоме заслужни што је прва генерација изњедрила много успјешних људи.

Пошто вријеме неумољиво пролази, пао је договор да се гимназијалци састају сваке године у јуну.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана