“Супербус” у дворишту ОШ “Пале”

Агенције
“Супербус” у дворишту ОШ “Пале”

Пале - СОС Дјечије село, у оквиру мобилно-едукативног програм “Супербус”, у Основној школи “Пале” организује серију креативно-едукативних радионица о заштити животне околине и рециклирању, јавиле су агенције.

Ученици шестих разреда ОШ “Пале” у наредна три дана имаће прилику да усвоје нова знања о одговорном одлагању отпада, те да науче како се на занимљив и кретиван начин могу израдити рукотворине.

- Дјелујући као друштвени центар на точковима, “Супербус” омогућава квалитетно провођење слободног времена у складу са дефинисаним педагошким циљевима - саопштено је из СОС Дјечијег села.

У саопштењу се наводи да је циљ ових радионица да се допринесе квалитетном развоју дјетета, унапређењу заједнице, промовисању дјечијих права, солидарности, и уважавању различитости.

Као основни метод учења користи се игра, кроз коју дјеца развијају креативност и машту, уче се емпатији и тимском раду, граде самопоуздање и самопоштовање.

Супербус тим чине четири професионалца - професори педагогије, ликовне умјетности, спорта и дипломирани психолог и магистар родних студија.

“Супербус” од септембра 2004. године посјећује школе, друштвене центре, паркове, школска дворишта, извиђачке кампове и домове за дјецу без родитељског старања.

Током године овај тим на различитим локацијама ради са око 10.000 дјеце.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана