Шумско газдинство “Сјемећ” у Рогатици: Асфалт стигао на Црквине

С. М.
Шумско газдинство “Сјемећ” у Рогатици: Асфалт стигао на Црквине

РОГАТИЦА - Захваљујући Шумском газдинству “Сјемећ” из Рогатице асфалтирано је 1,5 километара пута Кланчић - Црквине на обронцима Деветака.

Уз запослене у “Сјемећу”, који ће овим путем лакше и брже експлоатисати стољетне шуме, асфалт је посебно обрадовао житеље у оближњим селима на тромеђи општина Рогатица, Соколац и Хан Пијесак, али и бројне вјернике који од памтивијека долазе на Црквине, посебно сада када је ту изграђена нова црква. 

Модернизација и асфалтирање ове дионице пута, која се на локалитету Кланчић веже на регионални пут према Хан Пијеску, након спроведене тендерске процедуре и уз инвестицију од 265.000 марака, повјерена је радницима “Романијапутева” из Сокоца. Они су преузете обавезе, уз припрему трасе и израду два пропуста за одвођење оборинских вода, обавили у рекордном времену, за свега десетак дана.

- На темељито припремљену макадамску подлогу положен је асфалт ширине три метра. Дебљина асфалта је најмање седам центиметара, уз банкине од 50 центиметара са обје стране пута. Асфалтиран је и паркинг непосредно уз порту цркве од 450 квадратних метара - рекао је руководилац радова “Романијапутева” Миро Ђерић.

Све урађено на овом дијелу пута пратио је и благословио парох цркве Светих апостола Петра и Павла на Борикама, који богослужи и у храму на Црквинама, Драган Јовић, уз захвалност ШГ “Сјемећ” и општини Рогатица на томе што су и на овај начин нашли разлог да се овај свети локалитет отвори за безбједније и лакше доласке вјерника у цркву на Црквинама.

- Бољи ни вреднији поклон у ова туробна времена није се могао ни замислити и надамо се да ће он бити мотивација за нове доласке на Црквине - рекао је свештеник Јовић.         

Технички директор “Сјемећа” Миломир Ећимовић казао је да је у инвестиционом плану Шумског газдинства за ову годину предвиђено да се изгради 5,2 километра нових путева, али и реконструише 2,6 километара постојећих.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана