Сумњива запошљавања и употреба возила у општини Теслић

В. К.
Сумњива запошљавања и употреба возила у општини Теслић

Бањалука - Главна служба за ревизију јавног сектора РС дала је мишљење са резервом општини Теслић за пословање у прошлој години јер су ревизори утврдили кршење правила приликом запошљавања и употребе службених возила, али и финансијску недисциплину.

Ревизори су уочили да општински буџет није у потпуности припремљен и извршаван према правилима и да су стваране обавезе изнад расположивих средстава.

Ребалансом буџета за прошлу годину утврђен је буџет од 16,06 милиона КМ, а иако је ребаланс донесен крајем децембра, ревизори су упозорили да средства нису планирана у складу са реално остваривим пројекцијама, него према потребама за средствима насталих расхода и издатака који су, у периоду доношења ребаланса, већ били значајно већи од расположивог новца.

- Остварен је буџетски дефицит од 75.000 КМ. Исказани примици од финансијске имовине износе 10.691 КМ, а издаци за отплату дугова 1,12 милиона, па је непокривени дефицит текућег периода исказан у износу од 1,18 милиона марака - наведено је у извјештају.

Није све било чисто ни приликом запошљавања у локалној управи. Појединци су радни однос засновали на одређено вријеме које траје дуже од шест мјесеци, а поједини дуже и од три године, на систематизована радна мјеста и без расписивања јавног конкурса. То је забиљежено и у Центру за социјални рад и Дјечијем обданишту "Палчић".

- За нека службена возила нису правилно вођене евиденције о пређеним километрима, потрошњи горива, датуму, правцу кретања. Службена возила општине су повремено коришћена без налога за путовање - наведено је извјештају.

Начелник општине Милан Милићевић јуче није одговарао на телефонске позиве.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана