Шумари вратили сјај “Оријенту”

С. М.
Шумари вратили сјај “Оријенту”

ЧАЈНИЧЕ - Хотел “Оријент” у Чајничу, који је оштећен у посљедњем рату, годинама је био ругло, али му је захваљујући Шумском газдинству “Вучевица” враћен стари сјај и слава.

Реновирање је почело од темеља. Све што је пропало или није ваљало промијењено је и уз инвестицију од око 700.000 КМ шумари су вратили сјај “Оријенту”, који са својих 40 соба, апартманом, рестораном и осталим пратећим просторијама поново представља понос Чајничана.

“Спасавање” хотела покренуо је некадашњи директор ШГ “Вучевица”, а садашњи предсједник Општинског одбора СНСД-а Чајниче Неђо Машић.

Он је био иницијатор да “Вучевица” покуша откупити руину хотела од бизнисмена из Ужица, који је хотел купио кроз ранију приватизацију.

Уз подршку осталих радника “Вучевице” у томе је успио.

- Био је то мудар и прави потез мога претходника Неђе Машића, који сада у пензији може свјетла образа и са поносом доћи у хотел који је у доста елемената бољи него је што икада био - рекао је в. д. директора “Вучевице” Марко Мићевић. Он је додао да ће у дијелу хотела бити смјештене канцеларије запослених у газдинству, који ће напустити садашње нефункционалне у двије зграде које ће бити продате и тиме надокнадити највећи дио трошкова реновирања “Оријента”. Остали већи дио хотела биће у служби угоститељства и туризма Чајнича.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана