Суграђани Дервенте подржали раднике и кориснике Дома за старија лица “Златни луг” VIDEO

Г.С.
Суграђани Дервенте подржали раднике и кориснике Дома за старија лица “Златни луг” VIDEO

ДЕРВЕНТА - Након што су превентивна тестирања које је наложило Министарство здравља у Влади Републике Српске открила да је троје радника и више корисника инфицирано новим корона вирусом данас су свима њима суграђани пружили симболичну подршку.

Око 11 часова колона од 15-ак аутомобила уз сирене прошла је улицом покрај објекта на велику радост запослених и корисника дома окупљених у дворишту и балконима.

Подсјећамо, дом је више пута дезинфикован, а узети су узорци преосталих корисника и запослених, док су сва лица која су била у контакту са инфициранима стављена су под здравствени надзор и налазе се у изолацији.

– Здравствено стање свих лица у Дому је задовољавајуће, када се узму у обзир њихове године и све њихове болести, потпуно уредно и стабилно. Нико од ових лица која су тренутно у Дому нема никаквих симптома инфекције корона вирусом, као и већина лица која су одвезена у добојску болницу. Један група запослених у Дому за старија лица се практично налази у карантину са корисницма услуга од како смо добили позитивне налазе за ове прве запослене, тако да они уопште не напуштају дом, они су остали са њима у карантину, коментарисала је епидемиолог Дома здравља Дервента др Милена Бјеговић Ђујић новонасталу ситуацију.

Из Златног луга су нам рекли да је, упркос свим предузетим мјерама, нажалост дошло до инфекције код дијела особља и корисника, али да охрабрује чињеница да се заражени осјећају добро, што је у овом тренутку најважније. (derventacafe.com)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана