Створени услови за улазак тешке механизације на депонију која гори данима

Срна
Створени услови за улазак тешке механизације на депонију која гори данима

КОТОР ВАРОШ – Киша и пад температуре омогућили су да тешка механизација уђе на депонију у Дуратовцима на подручју Котор Вароша како би се покушало зауставити ширење дима густог дима који је ризичан за здравље становника, закључак је Штаба за ванредне ситуације.

Которварошки ватрогасци су протеклих дана уложили максимум напора да се угаси површински пожар, у чему су имали и помоћ колега из Бањалуке, којима је Штаб захвалио за подршку, али је због високе температуре приступ тешкој механизацији био немогућ.

На данашњој ванредној сједници је одлучено да од сутра крене заједничка акција радника Комуналног предузећа "Бобас", Територијалне ватрогасне јединице и предузећа "Петровић".

-Тешком механизацијом ће се превртати ужарена маса и засипати земљом. На тај начин ћемо покушати зауставити ширење густог дима, који је ризичан за здравље становништва с обзиром на отровне твари са депоније - сагласни су у оцјени чланови Штаба за ванредне ситуације.

Из општине Котор Варош апелују да грађани имају разумијевања за тренутну ситуацију и да се придржавају мјера и препорука у вези пожара на депонијама, које је издао Институт за јавно здравство Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана